Udbrud v.301c

Udbrud v.301c

Hvad er meningen?

Idéen er at fortælle om mine interesser, dels digte og lidt omkring min foto interesse. Denne blog er til for at dele mine tidlige digte fra Digte.dk med jer. Det er stadig meget sparsomt med tekster (digte) da jeg skrev omkring 6000 digte/tekster på digte.dk i sin tid men foreløbig er det min første profil der ligger her og enkelte fra min profil nr. 2. Billedet ovenover er taget af mig, sommeren 2012 og er almindelig kællingetand.

LUFT-GYN-GE-TUREN-OP-OG-NED

Dage i TvivoliPosted by Steffen Weiss Tue, August 13, 2013 12:43:42

Åh, det er den gammelkendte svingtur, at blive centrifugeret rundt i disse rustikt udarbejdede stole, og kvalmefølelsen tager til for hver omgang man kastes rundt, pludselig slingre den op og ned i vuggende bevægelser og opkast står i kø for at forlade mavesækken, og det sprøjter i kaskader fra munden, af sodavand og røde pølser iblandet candyfloss og brød, og dem der sidder på stolene dér bagved pyntes i festpladsens kulørte menu.
Efter den ”veloverståede” tur dingler man som beruset ned fra forlystelsen og slår følge med de lokale druksutter, der vælter rundt med åbne bajere i hånden, og billedet er komplet med den otteårige bums der falder ind i den svingende gang med de tre!  • Comments(0)//301c.smaaby.dk/#post237

SCHALL-PLATTEN-BODEN

Dage i TvivoliPosted by Steffen Weiss Tue, August 13, 2013 10:46:56
Han hedder Heinz, ja altså ikke ham i boden men ham på pladen, den jeg står med i hånden, jeg er lykkelig, sikker på mine øjne glimter i dagens lys, i dag skal jeg indføres i de voksnes verden, seks år gammel med min første single i hånden, pisseligeglad med hvordan plade, sanger og melodi vil lyde når jeg sætter den på, jeg hopper ivrigt hjemad med min mor i hånden, hun er noget irriteret, og rykker mig i hånden som du rykker en urolig hund på plads. Indeni hopper mit hjerte hurtigere hjem end jeg, jeg tripper ved siden af min mor, ængstelig for jeg kommer for sent hjem til at høre de toner jeg besidder i min hånd.
Vi kommer ind ad døren og jeg står foran musikmøblet med pladen knuet mellem mine fingre – og råber til mor i spænding og forventning: ”Sæt den på, sæt den på – nu”! Og tonerne brager ud ad monohøjttaleren jeg hopper lykkelig op og ned, kalder det min sejrsdans, og fejler ved at LIKE den facebookagtigt tilbage i ’66.


http://www.youtube.com/watch?v=2_VhN0UwjsU

  • Comments(0)//301c.smaaby.dk/#post236

FISK-E-DRAMMEN

Dage i TvivoliPosted by Steffen Weiss Tue, August 13, 2013 09:08:31
Der står han, med den halve abe i lommen, de sidste penge i hånden, og den hullede beklædning han fandt i baggården i går, han er ubarberet og det skod han fandt i porten for lidt siden holder han mellem pegefinger og langemand, han stinker af pis og daggammel sprut, er tandløs, hjemløs og det varmeste menneske på denne jord. Han vil prøve lykken i fiskedammen, står med en bambuskrog i hånden, forsøger at finde hullet mellem indpakning og elastik, og han rager mellem pakkerne, på samme måde han rager gennem gaderne om natten, jeg låner ham en rolig hånd, endelig! han har en pakke på krogen, og i det indre barn jeg ser i hans øjne stråler han en hel sol ud, det tandløse smil tager jeg ikke fejl af, sand fryd strømmer ud. Han river papiret af pakken der afslører sheriffstjerne, håndjern og en fløjte i plastik, han er lykkelig, rækker mig pakken, siger: ”Den er til dig for at være den du er”!

  • Comments(0)//301c.smaaby.dk/#post235

SKY-DE-TELTE

Dage i TvivoliPosted by Steffen Weiss Tue, August 13, 2013 09:07:58
Jeg ælsker blomster, finder kæresten, finder skydeteltet, lægger pengene, lader geværet og begynder at skyde det bedste jeg har lært, kridtstøvet flyver os om ørerne, og blomst efter blomst nikker med hovedet og lander på plankegulvet sammen med det ituskudte kridt, jeg lader igen og igen og som en Buffalo Bill skyder jeg rygvendt med spejlet i hånden, geværet under armen, for fanden jeg er mere cowboy end cowboys! Ham i teltet samler gevinsterne sammen, jeg hvisker noget i øret på ham, han returnerer med en pose. Jeg binder en smuk buket, af de fem blomster det lykkedes mig at tage livet af, placerer den i mit revers og rækker kæresten posen, siger ”Hér er noget kridt til dine hinkeruder”!

  • Comments(0)//301c.smaaby.dk/#post234

TOM-BO-LA

Dage i TvivoliPosted by Steffen Weiss Tue, August 13, 2013 08:18:33
Og jeg trasker mellem mennesketomme boder lytter til lydene af tidens trøstesløse toner, karrusellen spiller falske harmonier, i radiobilerne sidder tandløse forventningsfulde børn med seler spændt tværs over kroppene, i vin boden gløder forældreøjne sig fast på de røde dråber øverst på hylde tre, bøffen venter derhjemme, mor kigger i køkkenafdelingen trækker 17 nitter og tænker på far.
I lommen brænder mine penge, ham i boden lover gevinst for fem nitter, jeg har kun øjne for bamsen på hylde to. Jeg trækker lod på lod og åen i min lomme skrumper. Pludselig er den der, i hånden holder jeg det, lod N°.232, ”Den lille herre har frit valg på alle hylder”! siger han og det ringer for mine ører, stum af glæde peger jeg bamsen ud. Med bamsen under armen begynder hjemrejsen, i sengen skal trygheden brede sig, jeg skal kramme, putte og kysse min nyerhvervelse, vågne med lykken krammende den tæt ind i min favn.
Med tiden blev bamsen hullet og meget slidt, fyldet begyndte at drysse, et øje var faldet ud, højre arm nærmest amputeret, jeg elskede den stadig, men indholdet i den skrumpede. ”Min mor kasserede den i dag”, sagde der kommer altid et nyt Tivoli til by’n og du vinder sikkert en lille ny, du kan putte med aften efter aften, og nat efter nat – min lille skat.

  • Comments(0)//301c.smaaby.dk/#post233